Welcome

Hur vädret påverkar yttre färger

Att hantera ett exteriört lackarbete kräver mycket planering och noggranna studier av väderförhållandena för ett slutresultat som blir både attraktivt och långvarigt. De värsta förhållandena är extrem värme och kyla. Vädret kan vara den avgörande faktorn som kan göra eller bryta resultatet av ditt exteriörmålningsjobb. Det är självklart att det är viktigt att kontrollera den lokala väderprognosen som en del av ditt förmålningspreparat inför en yttre lackering. De idealiska förutsättningarna för en sådan satsning är en dag med milda temperaturer, låg luftfuktighet och lite eller ingen vind.

Element som sol, regn, snö och vind tar alla en väga på husets ytterfasad vilket leder till betydande slitage. Exponering för UV -strålar får yttre färg att blekna, krita och förlora sitt ursprungliga sken. Temperaturvariationer resulterar också i expansion och sammandragning av ytan vilket resulterar i sprickbildning av färg fasadmålare i västerås.

Ytförberedelse

För professionella resultat är det viktigt att förbereda den yttre ytan i förväg genom att noggrant rengöra ytorna, helst med en blekmedel eller en högtryckstvätt för att avlägsna smuts, mögel och mögel. Korrekt förberedelse inkluderar också att skrapa så mycket gammal färg som möjligt och reparera flis, sprickor, splitter etc. Låt ytan torka helt. Att använda en lämplig primer är lika viktigt.

Efter målning ska ytan ha tillräckligt med tid att torka ut innan kvällsduggen sätter in. Om ytfärgen inte har torkat ordentligt tenderar färgen att blekna snabbt, vilket resulterar i förlust av glans och utseende. Därför bör målningen helst börja tidigt på dagen för att kunna avslutas tillräckligt tidigt. Allmän praxis är att måla utsidan i skuggan eftersom exponering för sol och vind kan få färg att torka snabbt vilket leder till en ojämn konsistens med märken och blåsor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *